TREINSTATION GARE DU NORD

Vanaf Amsterdam staat u in minder dan 3,5 uur midden in het centrum van Parijs op station Gare du Nord. Thalys naar Parijs nu al vanaf €35,-

Station Gare du Nord

Treinstation Noord-Parijs beter bekend als Gare du Nord is omstreeks 1846 gebouwd. Niet lang na de bouw, werd het station Gare du Nord verbouwd en vergroot. Door de verbouwing werd het station drie keer zo groot, door het toenemende verkeer. Pas in 1864 was deze verbouwing klaar en werd Gare du Nord volledig in gebruik genomen. De naam van het station -Gare du Nord- is totstand gekomen met het idee dit station het reizigers mogelijk zou maken om te reizen naar Nederland, België, Duitsland en Scandinavie. Uiteindelijk is precies dat gebeurd, en tegenwoordig groeit het aantal bestemmingen dat bereikbaar is vanaf station Gare du Nord nog steeds.

 

Gare du Nord naar de luchthaven Charles de Gaulle

U kunt vanaf Gare du Nord naar luchthaven Charles de Gaulle reizen met het regionaal expresnet ofwel de RER. U dient hiervoor de lijn B trein te nemen. Deze trein vertrekt elke 7 tot 15 minuten. De treind rijdt van 5 uur in de ochtend tot middernacht.

Gare du Nord naar overige stations

De overige stations zijn via Gar de Nord bereikbaar per metrolijn 2, 4 en 5. U kunt ook kiezen voor de RER (regionaal expresnet) lijn D, E en B. Of kies voor de bus nummer 65 naar Gare de Lyon, busnummer 26 richting St-Lazare of buslijn 43 naar Gare de l'Est.

Treinen Gare du Nord

De Eurostar, de TGV en de Thalys komen aan en vertrekken vanaf gare du Nord.

Adres Gare du Nord

18 Rue Duinkerken, 75010 Parijs.